Jeugdgroep Venrayse schutterij gaat enthousiast door

169080051 5365595656815122 8758785475158181601 n

 

De jeugd van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray zit in deze corona-tijden niet stil en proberen in deze uitzonderlijke situatie toch de basis te leggen voor de toekomst van de schutterij. Binnen het bestuur stelde Bas Andriessen (17 jaar) zich kandidaat om in het bestuur zitting te nemen in het bestuur, terwijl de jeugdgroep een aparte werkcommissie werd, waarbij een jeugdlid in de persoon van Mirthe Krijnen ook het beheer en toezicht kreeg van de jeugdfinanciën.

Ook werden in het afgelopen jaar diverse activiteiten ontplooit. In de zomerperiode oefenden zij regelmatig, ze beleefden een dag weg, een minikamp en in de decemberperiode verkochten zij oliebollen en hielpen de plaatselijke bakker mee met de bereiding en verkoop van de oliebollen. Deelname aan de solistenkampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen behoort hier natuurlijk ook bij. In dit Coronajaar werden zelfs nieuwe (jeugd)leden begroet en zij maken inmiddels volwaardig deel uit van de Venrayse schuttersfamilie.

Oefensessies

Nu de Corona-maatregelen het weer toelaten oefenen de Venrayse schutters en de jeugdleden elke zondagmorgen met het schieten met de Oud Limburgse Schuttersbuks of de windbuks en kennen zij dan een Corona-proof ontmoetingsmoment.

Paasbrunch

Binnen de jeugdgroep zit veel talent op vele gebieden en rondom de Paasdagen besloten zij om de leden van de schutterij een Paasbrunch aan te bieden. De leden konden een Paasbrunch bestellen voor € 10,00 per persoon en kregen deze Paasbox keurig thuisbezorgd en voor zag in een uitgebreide brunch, rekening houdende met de allergiën en natuurlijk kwam de oproep om een foto van de brunch te delen in de schuttersapp om op deze manier toch samen te genieten van deze paasdag en aan te tonen dat we elkaar missen.

Schutterspad

In 2015 werd vanuit de schuttersweide een schutterspad aangelegd, waarbij op kinderlijke manier in de vorm van stripboeken uitleg wordt gegeven over het schutters- en gildewezen. Tijdens een wandeltocht van 4 kilometer rondom de schuttersweide komt men 10 stripboeken tegen en wordt verteld over het ontstaan, het verleden en de toekomst van de schutterij. In samenwerking met Venray Bloeit behoort het schutterspad inmiddels tot een culturele activiteit en wordt dit nog uitgebreid. Ook is er een GPX-route samengesteld, te downloaden via Het Schutterspad | Wandelen in en rondom Venray | Venray Bloeit! (https://www.venraybloeit.nl/ontdek-venray/wandelen-in-en-rondom-venray/het-schutterspad)

Overige activiteiten

 

De jeugdgroep zal ook de komende maanden zich blijven inzetten, mogelijk mogen de repetitieavonden nog worden hervat, maar ook andere acties, zoals de autowasdag, gezellige uitjes, een mogelijke heropening van het pop-up restaurant ‘De Zandhap’, het jeugdkamp, de intensivering van de samenwerking met de Scouting Venray worden adequaat opgepakt.